10 jaar Junior Ranger kamp

20 deelnemers tussen de 13 en 17 jaar, jongens en meisjes, Vlamingen en Nederlanders, 3 super enthousiaste begeleiders, een trouwe kookmoeder die de deelnemers graag culinair verwent en het schitterende Grenspark als uitvalsbasis, dat zijn de ingrediënten voor ons jaarlijks jongeren natuurkamp: het Junior Ranger kamp.

Het kamp vond plaats van 15 tot 20 augustus en was dit jaar al aan zijn tiende editie toe.

Het programma was goed gevuld en afwisselend zodat zowel natuurstudie, observatie, natuurbeheer als spelletjes aan bod kwamen.
Zo stonden de deelnemers oog in oog met een gladde slang, konden ze vogels van heel dicht bekijken en vergelijken, werden waterdiertjes geschept en gedetermineerd, libellen, vlinders en kevers op naam gezet en leerden ze vele nieuwe planten kennen. Ook beheerwerken kwamen aan bod om de overwoekerde heide terug meer kans te geven. Met de natuurarbeiders van het Agentschap voor Natuur en Bos mochten ze gemaaid gras wegharken en met de boswachter van Natuurmonumenten jonge berkenboompjes verwijderen. Met zo’n ploeg werd er dan ook heel wat werk verzet op korte tijd.

Lekkere maaltijden, een gezellig kampvuur ’s avonds en heel veel spelletjes tussendoor maken het geheel af.
Een kamp waar ze nog lang over napraten en waar de laatste dag al wordt afgesproken om volgend jaar terug te komen. Al spelenderwijs heel veel bijleren over - en respect krijgen voor de natuur, daar is het om te doen.