Cursus natuurgids Grenspark Kalmthoutse Heide start september 2019

Datum: 
woensdag 11 september 2019 - 09:00 tot woensdag 24 juni 2020 - 12:00
Startplaats: 
De Vroente - Putsesteenweg 129 - 2920 Kalmthout

LEER BIJ, BELEEF DE NATUUR EN INSPIREER!

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden.

Inhoud
In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in het Grenspark Kalmthoutse Heide en omgeving..

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

Praktisch
De lessen vinden plaats op woensdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00, met uitzondering van zaterdag 6/6/20 en woensdagavond 10/6/20. De cursus start 11 september 2019 en loopt tot en met 24 juni 2020. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen activiteiten. De theoretische lessen gaan door in De Vroente, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout. De excursies vinden plaats op verschillende locaties van het Grenspark Kalmthoutse Heide en omgeving.
Het volledige programma verschijnt binnenkort op de website.

Inschrijven
Inschrijven doe je via het formulier onderaan. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging via e-mail (controleer zeker je spamfolder). Het inschrijfgeld bedraagt € 240. Ben je lid van Natuurpunt? Dan krijg je korting en betaal je € 216. Dit kan je aanvinken in het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Als je bij aanvang van de cursus 25 jaar of jonger bent, betaal je slechts € 180. Je betaalt veilig op onze website met je kaart of via overschrijving.

Leerplatform
Bij aanvang van de cursus ontvang je een link naar het leerplatform. Daarop staat zowel het lesmateriaal als praktische informatie en allerlei interessante links.

Samenwerkingspartners

Natuurpunt CVN organiseert deze cursus in samenwerking met De Vroente, Grenspark Kalmthoutse Heide, Agentschap Natuur en Bos, Nareka, Natuurpunt Noorderkempen, IVN, Brabants Landschap en Dienst voor Toerisme Kalmthout.


Contactpersoon
Voor meer informatie kan u terecht bij:

Over de Cursus
De cursus Natuurgids bestaat al meer dan 50 jaar. Natuurgidsen zijn in alle takken van de natuurbehouds- en milieubeweging actief. Daarnaast doen ook overheden en organisaties steeds meer beroep op gespecialiseerde natuurgidsen. De cursus Natuurgids is bovendien erkend als specialisatie binnen de gidsenopleiding van Toerisme Vlaanderen.

Natuurpunt CVN is de grootste gespecialiseerde vormingsinstelling in Vlaanderen. Het organiseert cursussen voor een breed publiek rond natuur, milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling. Hiervoor werkt het centrum nauw samen met vrijwilligers, lokale groepen en een open netwerk van samenwerkingspartners.

Wanneer? 11/09/2019 tot en met 24/06/2020
Afspraakplaats: Bezoekerscentrum De Vroente
Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout 

Inschrijven doe je hier!

Organisatie: 
Natuurpunt CVN in samenwerking met partners
Contact e-mailadres: 
Iris.buedts@cvn.natuurpunt.be
Kosten: 
Niet-leden 240 € - leden Natuurpunt: 216 €
Type activiteit: