European Day of Parks – Dag van het Nationaal Park: gratis excursie omgeving Kleine Meer

Datum: 
zaterdag 25 mei 2019 - 09:30
Startplaats: 
Werkschuur Brabantse Wal, Abdijlaan 43 a in Ossendrecht (NL)

In het kader van de Dag van het Nationaal Park, organiseren we op 25 mei een gratis wandeling met natuurgids in de omgeving van de Kleine Meer. Wandel mee en ontdek één van de natuurschatten van Grenspark Kalmthoutse Heide.

Dit jaar vindt de 20ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Op deze dag vieren we de verjaardag van het eerste nationaal park in Europa, op 24 mei 1909 in Zweden. Alle 21 Nationale Parken in Nederland doen mee, alsook de Nationale Parken in Europa. Op en rond 24 mei worden er allerlei activiteiten georganiseerd in alle Nationale Parken. Deze "Dag van het Nationaal Park" biedt iedereen de gelegenheid om de bijzondere natuur van de Nationale Parken te ontdekken onder het motto “Ontdek onze natuurschatten”. Grenspark Kalmthoutse Heide doet ook mee en organiseert op zaterdag 25 mei een gratis wandeling met natuurgids rondom de Kleine Meer.

In het grootschalig natuurproject LIFE HELVEX werden o.a. maatregelen genomen voor het vasthouden van het water in de Kleine Meer en het verbeteren van de kwaliteit ervan. Zo werd de bovenste laag van de bodem afgeplagd en werd de begroeiing verwijderd. Dankzij deze maatregelen ontstaat er een voedselarm milieu waar veel planten en dieren zich thuis voelen, zoals de dodaars, kamsalamander en het oeverkruid. Nu en in de toekomst blijven we bezig om zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van het water te verbeteren, dit doen we samen met verschillende partners in het Grenspark.

Op 25 mei wandelen we rondom de Kleine Meer met aandacht voor het gerealiseerde venherstel van de Kleine Meer. Iedereen is welkom, vooraf inschrijven is niet nodig.

Goede stapschoenen kunnen nuttig zijn.

Datum : Zaterdag 25 mei 2019 - Aanvang: 09.30 uur start wandeling
Werkschuur Brabantse Wal, Abdijlaan 43 a in Ossendrecht (NL)

Einde voorzien rond 12 uur.

Organisatie: 
Grenspark Kalmthoutse Heide ism Nareka
Contact e-mailadres: 
info@grenspark.be
Kosten: 
Gratis
Opmerkingen: 
Inschrijven hoeft niet.
Type activiteit: