Agenda en activiteiten

zaterdag 22 februari 2020 - 14:00

Nieuwe Klimaattentoonstelling in De Vroente

Op zaterdag 22 februari gaat de nieuwe tentoonstelling in De Vroente, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu, van start. Dit jaar staat de klimaatverandering centraal. Met CO2-het...
zondag 1 maart 2020 - 10:00

Natuurwandeling in het Grenspark - gebied Kalmthoutse Heide

Natuurwandeling op de Kalmthoutse heide onder begeleiding van een natuurgids. Laarzen (of waterdichte schoenen) meebrengen. Een verrekijker kan nuttig zijn.
zondag 8 maart 2020 - 14:00

Opening uitkijktoren Stappersven

Op 8 maart wordt de nieuwe uitkijktoren aan de Verbindingsstraat officieel geopend door Natuurpunt. Tussen 14 u en 17 u kunnen wandelaars in kleine groepjes de toren bezoeken en meer informatie...
zondag 8 maart 2020 - 14:30

Natuurwandeling in het Grenspark - gebied Withoefse Heide

Natuurwandeling in de Withoefse Heide onder begeleiding van een natuurgids. Laarzen (of waterdichte schoenen) meebrengen. Een verrekijker kan nuttig zijn.
zondag 15 maart 2020 - 14:00

Natuurwandeling in het Grenspark - gebied Ravenhof/Moretusbos

Natuurwandeling onder leiding van een natuurgids in het Ravenhof/Moretusbos. Stevige stapschoenen (of laarzen) zijn aan te raden. Een verrekijker kan nuttig zijn.
zaterdag 4 april 2020 - 10:00

Wandeling in het Grenspark - gebied Kalmthoutse Heide

Natuurwandeling onder begeleiding van een natuurgids in de Kalmthoutse Heide. Laarzen en/of wandelschoenen zijn aan te raden. Een verrekijker kan nuttig zijn.  
zondag 26 april 2020 - 14:00

Bezoek met Nareka en IVN de natuur rond de Volksabdij

De natuurgidsenvereniging Nareka uit Kalmthout en IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies zowel aan Nederlandse als Belgische zijde van de grens. Het natuurgebied rondom de...
zondag 3 mei 2020 - 06:30

Vroege vogelwandeling met gids in de Kalmthoutse Heide

De natuur ontwaakt - vroege vogelwandeling met gids in de Kalmthoutse Heide. Stevige stapschoenen en een verrekijker kunnen nuttig zijn.
zondag 24 mei 2020 - 10:00

Natuurwandeling in het Grenspark - Noordpolder van Ossendrecht

De Noordpolder van Ossendrecht wordt langzaam omgevormd tot een natte natuurparel. Deze polder, aan de voet van de Brabantse Wal, is voor een groot deel eigendom van de Vereniging tot Behoud van...
zaterdag 6 juni 2020 - 10:00

Wandeling met gids in het Grenspark: Speciaal voor kinderen

Kinderwandeling met natuurgids in de Kalmthoutse Heide. Kinderen zijn welkom samen met hun ouders of grootouders. Goede wandelschoenen zijn een aanrader.   

Pagina's