Herfstwandeling naar het Moretusbos

Datum: 
zondag 9 oktober 2016 - 09:30
Startplaats: 
Parkeerplaats aan de zuidzijde, links (komende vanuit Putte) van de weg Oud Broek, voorbij de oprijlaan naar het landhuis.

Op zondag 9 oktober  organiseert IVN Groene Zoom een excursie op landgoed Moretusbos in Putte.

Ten westen van het dorp Putte, op de grens van België en Nederland ligt het landgoed Moretusbos, dat in opdracht van de jonkheer Josephus Moretus in het midden van de 18e eeuw werd aangelegd. De Gloriëtte werd in 1768 in Rococo-stijl gebouwd en in 1810 werd het kasteel eveneens in die stijl verbouwd.

Oude lanen, zichtlijnen, een sterbos en andere elementen die zo kenmerkend zijn voor een landgoed zijn aanwezig. De gids vertelt over de rijke geschiedenis van het landgoed, maar ook over de natuur.

De vele oude bomen die aanwezig zijn, trekken veel vogels aan met soorten als zwarte specht, grote bonte specht, boomklever en boomkruiper. Het landgoed is rijk aan paddenstoelen als de herfst tenminste regenrijk uitpakt.
De natuur bereidt zich voor op het winterseizoen en dat is goed te merken. Bladeren gaan verkleuren, veel vogels trekken weg.

Goede wandelschoenen worden aangeraden en een verrekijker kan goed van pas komen.
Vertrek om 9.00 uur bij StayOkay in Bergen op Zoom voor carpoolers.
Ter plaatse om ongeveer 9.30 uur, vanaf de parkeerplaats aan de zuidzijde, links (komende vanuit Putte) van de weg Oud Broek, voorbij de oprijlaan naar het landhuis.

Organisatie: 
IVN Groene Zoom
Contact e-mailadres: 
fred.severin@gmail.com
Kosten: 
Gratis
Type activiteit: