Natuurconcert Brabantse Wal en kinderconcert Peter en de Wolf op zaterdag 26 mei

Datum: 
zaterdag 26 mei 2018 - 14:00

Zaterdag 26 mei is er iets bijzonders in en rondom de beheerschuur van Natuurmonumenten in Ossendrecht: een kinderconcert van Peter en de Wolf en een natuurconcert. Het Regio Orkest West-Brabant geeft deze concerten middenin de natuur bij het Kleine Meer in Ossendrecht. Vooraf verzorgt Natuurmonumenten kinderactiviteiten en een excursie in dit gebied. Tickets boek je via www.natuurmonumenten.nl/agenda

Het Regio Orkest West-Brabant en Natuurmonumenten laten muziek en natuur beleven. Een unieke combi waarbij je geniet van prachtige muziek met natuurbeelden en de natuur in het Kleine Meer.

De kinderactiviteit met concert is om 14.00 uur en het natuurconcert is om 15.15 uur.

 

Natuurconcert Brabantse Wal en excursie

Letterlijk tussen de vennen en bossen begeleid het orkest beeldfragmenten van Natuurmonumenten met muziek over de natuur. Er is muziek van onder andere ‘Les Papillons’, ‘Aquarium’ (Johan de Meij) en ‘Oregon’ (Jacob de Haan). Ook insecten komen volop in beeld in het kader van het jaar van de bij. De activiteit start om 15.15 uur.

OERRR Kinderconcert Peter en de Wolf en activiteit

Hoe klinkt de natuur op de Brabantse Wal en in het Grenspark Kalmthoutse Heide? Welke dierengeluiden hoor je daar? Kom kijken en luisteren in de natuur tijdens de voorstelling over Peter en de Wolf. Natuurmonumenten en het Regio-Orkest West-Brabant laten je zien en horen wat er allemaal in de natuur  leeft tijdens een voorstelling over Peter en de Wolf (Serge Prokofieff) en een leuke activiteit in de natuur.  Verhalenverteller Merlijn Timmers vertolkt als verteller en acteur het sprookje van Peter en de wolf op een eigentijdse manier. De activiteit start om 14.00 uur.

Red de bij

Dit jaar is het jaar van de bij, waarbij Natuurmonumenten extra aandacht vraagt voor de bij en overige insecten. Er zijn steeds minder bijen en insecten in Nederland en dat is slecht nieuws. Want insecten zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. Kom zelf in actie om de bij en andere insecten te redden! Zie ook op www.natuurmonumenten.nl/help-de-bij

Organisatie: 
Natuurmonumenten
Kosten: 
Zie www.natuurmonumenten.nl/agenda
Opmerkingen: 
Tickets boeken op www.natuurmonumenten.nl/agenda
Type activiteit: