Natuurwandeling in het Grenspark - gebied Kriekelaereduinen

Datum: 
zaterdag 27 juni 2020 - 14:00
Startplaats: 
Parking recreatiedomein Hazeduinen, 1ste Verdelingsweg 6, 4645 te Putte - NL

Op 27 juni organiseert de Natuurgidsenvereniging regio Kalmthout, in samenwerking met IVN Groene Zoom, een excursie naar de Kriekelareduinen in het Nederlandse deel van het Grenspark.

 

Het uitgestrekte gebied tussen De Kraaienberg en de Paalberg is een afgelegen en rustig gebied. Nauwelijks storend geluid en alleen de windmolens van Nieuwmoer zijn aan de horizon te zien.

Een aantal jaren geleden is hier het Life-Hela-project uitgevoerd. Zandverstuivingen, heidevelden en vennen zijn in oude glorie teruggebracht.

 

Deelnemers aan de wandeling kunnen genieten van het geweldig uitzicht vanaf de “bergen” en ook van struinen door het zand.

 

De gids vertelt over de geschiedenis van het gebied, over de maatregelen die er nodig waren, maar ook over hoeveel energie het kostte en nog steeds kost om de beoogde doelen te bereiken. En natuurlijk geeft hij uitleg over de ontwikkeling van de bijzondere flora en fauna op de landduinen.

 

Een deel van de wandeling gaat door de bossen tussen camping Hazeduinen en de zandverstuiving. Mooie oude bossen, afgewisseld met -van oudsher- productiebos.

De overgang van bos naar open vlakte is overweldigend.

 

De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats van camping Hazeduinen aan de Eerste Verdelingsweg 6, 4645 RT Putte.

Stevige schoenen zijn een aanrader. Een verrekijker verhoogt de natuurbeleving.

Organisatie: 
Natuurgidsen Regio Kalmthout ism IVN
Contact e-mailadres: 
chrisvandersypt@skynet.be
Kosten: 
Gratis
Opmerkingen: 
Inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom!
Type activiteit: