Natuurwerkdag in Nederland

Datum: 
zaterdag 1 november 2014 - 10:00

Leef je zaterdag 1 november uit op de landelijke Natuurwerkdag!
 
Zaterdag 1 november 2014 organiseert Landschapsbeheer Nederland weer de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Vorige jaar deden er maar liefst ruim 14.000 mensen mee, en ook dit jaar worden er weer duizenden mensen verwacht die hun handen uit de mouwen steken om het landschap een opknapbeurt te geven.

Ook de Volksabdij in Ossendrecht doet mee!
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Volksabdij,
++31 (0)164-672546 of via info@devolksabdij.nl

Op deze veertiende Natuurwerkdag kan iedereen van jong (8+) tot oud onder begeleiding aan de slag op meer dan 400 locaties. Onder het motto ‘Leef je uit!’ vinden uiteenlopende activiteiten plaats die perlocatie verschillen. Van onder andere poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien en grienden afzetten. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen, zoals nestkastjes maken, hutten bouwen en bollen planten.
In Ossendrecht wordt door de Volksabdij OLV ter Duinen een activiteit georganiseerd. We gaan de vijver opschonen, het parkbos uitdunnen en een start maken met het speelbos.
We starten om 10.00 uur vanaf restaurant de Blauwe Pauw. Natuurlijk zorgen wij voor koffie/ thee en tussen de middag voor een broodje voor alle vrijwilligers.
Aanmelden voor de Natuurwerkdag kan op www.natuurwerkdag.nl
 
 
25 dingen die je gedaan moet hebben in het landschap!
Het Nederlandse landschap heeft ongelofelijk veel te bieden, misschien nog wel veel meer dan we dachten. In aanloop naar de Natuurwerkdag 2014 gaat Landschapsbeheer Nederland samen met landschap minnend Nederland een bucketlist samenstellen van dé
25 dingen die je in het Nederlandse landschap gedaan moet hebben. Van kersenbomen klimmen in de Betuwe tot heggenvlechten bij de Pyramide van Austerlitz, van sterrenkijken in Dwingeloo tot duiken in het Grevelingenmeer… de mogelijkheden zijn oneindig. In de maand oktober worden de 25 meest bijzondere uitgelicht. Wij weten er al 20, de rest wordt door het publiek bepaald.
Op de Facebookpagina van Landschapsbeheer Nederland (https://www.facebook.com/LandschapsbeheerNederland) kunnen mensen vanaf 1 oktober hún favoriete tip achterlaten.Inspiratie opdoen voor het volgende dagje in de natuur kan zowel op dezeFacebookpaginaals op www.natuurwerkdag.nl/LBNbucketlist.
 
 
Meedoen en aanmelden
Wil jij er ook bij zijn op de Natuurwerkdag 2014? Kijk dan voor meer informatie over locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl. Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk. Dus meld je snel aan!

Organisatie: 
Landschapsbeheer Nederland en De Volksabdij
Contact e-mailadres: 
info@devolksabdij.nl
Type activiteit: