Stilteweekend 28 en 29 oktober 2017- Sterren kijken

Datum: 
zaterdag 28 oktober 2017 - 19:30
Startplaats: 
Recreatieschuur Natuurmonumenten/Brabantse Wal, Abdijlaan 43a, 4641 RR Ossendrecht

Grenspark de Zoom - Kalmthoutse Heide is een groot aaneengesloten én grensoverschrijdend stiltegebied. Terwijl de Nederlandse zijde al langer als stiltegebied was benoemd, kreeg in 2016 ook het Vlaamse deel dit keurmerk.
Vorig jaar werd dit in het stilteweekend van eind oktober met trots gevierd in Kalmthout met tal van activiteiten.

Dit jaar vinden diverse activiteiten plaats aan Nederlandse zijde en wel bij de Volksabdij en de recreatie- en beheerschuur van Natuurmonumenten, beide in Ossendrecht.

In het weekend van 28 en 29 oktober wordt de tijd weer teruggezet. Tijd voor onthaasting, bezinning of genieten van de natuur en de stilte die dit gebied ons biedt.

Programma zaterdagavond 28 oktober 2017
Locatie: Recreatieschuur Natuurmonumenten/Brabantse Wal, Abdijlaan 43a, 4641 RR Ossendrecht

Hemelse kijkavond, staren naar sterren met intense aandacht
Als voorsmaakje op de Dag van de stilte kan je op zaterdagavond 28 oktober met de mobiele eenheid van Volkssterrenwacht Urania naar de sterren kijken.

Start: Afspraak om 19u30 aan de werkschuur van Natuurmonumenten/Brabantse Wal. We gaan dan samen richting KLeine Meer om aldaar sterren te bekijken.
Einde voorzien: +/- 22u00
Deze activiteit is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht!
Interesse? Schrijf je dan vóór 25 oktober in bij de milieudienst Kalmthout op dave.degraef@kalmthout.be of via telefoon 0032 3 620.22.64
Niet vergeten: warme kledij
Opgelet: Deze activiteit kan niet doorgaan bij te bewolkt weer. Wanneer het slecht weer is, wordt er een vervangprogramma voorzien met fotovoorstelling.

Georganiseerd door Volkssterrenwacht Urania (Hove). De sterrenwacht wijdt je in in de wondere wereld van de sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart. Urania richt zich tot jong en oud, beginners en gevorderden, theoretici en praktijkliefhebbers. Ze organiseert cursussen, geleide bezoeken aan de sterrenwacht, waarnemingsavonden en voordrachten. Je kunt er terecht in het uitgebreide documentatiecentrum, een astroshop en Urania Mobiel, de eerste mobiele sterrenwacht in Vlaanderen. Voor meer informatie, zie: www.urania.be


Klik hier om het volledige programma van het stilteweekend te bekijken.

Kosten: 
Gratis
Opmerkingen: 
Aanmelden verplicht vóór 25 oktober bij dave.degraef@kalmthout.be of via telefoon 0032 3 620.22.64
Type activiteit: