Workshop mobiel waarnemen en avimap

Datum: 
maandag 11 mei 2015 - 19:30
Startplaats: 
NEC De Vroente, Putsesteenweg 129, Kalmthout

Met al meer dan 16 miljoen waarnemingen op www.waarnemingen.been 33 miljoen op www.waarneming.nl, bollen deze digitale platformen als een trein. Om te beginnen worden enkele nuttige maar vaak onbekende mogelijkheden van deze website voorgesteld.

Om het invoeren van puntwaarnemingen in het veld mogelijk te maken zijn er mobiele apps ontwikkeld. Ondertussen wordt 1/3 van de waarnemingen al met smartphone e.d. geregistreerd en ingevoerd. Ook voor broedvogelinventarisaties zijn deze tools bijzonder handig, ze verminderen dan ook de tijd voor de verwerking thuis, aanzienlijk. In deze les leren we hoe we moeten te werk gaan om waarnemingen mobiel in te voeren, waarbij de focus ligt op android (met Obsmapp als app).

Voor broedvogelinventarisatie ontwikkelde SOVON, Avimap als digitaal platform. Ook van deze website wordt de werking voorgesteld en we overlopen hoe we mobiele waarnemingen hiervoor kunnen gebruiken.

In deze les is ook een praktijkmoment voorzien. Wie een eigen toestel heeft, gelieve dit mee te brengen om samen de mogelijkheden te bekijken, maar we voorzien ook enkele tablets.

Organisatie: 
Grenspark ism Natuurpunt Noorderkempen
Contact e-mailadres: 
c.bonte@grensparkzk.be
Kosten: 
Gratis
Opmerkingen: 
Inschrijven is verplicht
Type activiteit: