Bijenteeltmuseum

In het Bijenteeltmuseum treed je een intrigerende wereld binnen van ijverige zoemertjes, heerlijk geurende bloemen en zoete honing. De intercatieve tentoonstelling –opgebouwd uit zeshoekige cellen- weet je meer dan ooit te raken. Hier ontpopt zich het verhaal van de honingbij op een kleurrijke en interactieve manier. Je krijgt een stukje heemkundegeschiedenis gepresenteerd en je bestudeert het nobele ambacht van imker en de zuivere honing die hij oogst. Het verband tussen mens, bij en plant wordt toegelicht en je blikt ook even in de toekomst die er onzeker uit ziet.
 
Naast de informatieve panelen gaat de aandacht naar de belevingswaarde met enkele doe-elementen. Dankzij de doorzichtige kasten kom je met je neus tot bij deze nuttige insecten. Zowel inhoudelijk als visueel weet het nieuwe Bijenteeltmuseum de bezoeker te verrassen als nooit te voren!
 
De werking van het museum is in handen van de vrijwilligers van vzw Bijenteeltmuseum, een sympathiek team van gidsen en imkers, in samenwerking met de gemeente Kalmthout. Bezoek het museum individueel of in groep. Schoolklassen, jeugdgroepen, senioren, gehandicapten, verenigingen, families, bedrijven,... de museumgidsen bieden steeds een programma op maat aan. Reserveren doe je bij Dienst Toerisme Kalmthout: (0032) 03 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be.

Voor openingsuren en meer info: check www.bijenteeltmuseum.be

Bijenteeltmuseum Kalmthout
Putsesteenweg 131  
B- 2920 Kalmthout
tel 03 666 61 01
bijenteeltmuseum@kalmthout.be
www.bijenteeltmuseum.be