Dag van de Stilte: 27 oktober 2019

Grenspark Kalmthoutse Heide is een groot aaneengesloten en grensoverschrijdend stiltegebied. Terwijl de Nederlandse zijde al eerder als stiltegebied was benoemd, kreeg in oktober 2016 ook het Vlaamse gebied dit kwaliteitslabel. Deze bekroning werd gevierd met tal van activiteiten waarbij elke bezoeker uitgenodigd werd om stilte en natuur te beleven op een ‘eigenste manier’.
Op 27 oktober 2019 organiseren we opnieuw een stiltedag!  Die dag wordt ‘de tijd terug gezet’. Tijd voor onthaasting, bezinning en stilte die Grenspark Kalmthoutse Heide ons biedt. Tijd ook voor genieten , verkennen en beleven van de natuur binnen dit prachtige gebied!

Alle activiteiten die op 27 oktober zullen plaatsvinden, worden binnenkort bekend gemaakt.
Noteer alvast de datum en hou deze website in de gaten.
De locatie kunnen we alvast meedelen: alle activiteiten zullen in en rondom De Volksabdij plaatsvinden - Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht.

 

Poëziewedstrijd Stiltegebied Grenspark Kalmthoutse Heide

Wie het Grenspark Kalmthoutse Heide al heeft bezocht, herkent het: het gevoel van rust dat je langzaam doordringt naarmate je dieper in het gebied komt. De openheid en de uitzonderlijke natuurpracht trekken veel mensen aan. Midden in het gebied valt ook de stilte op. Het is een kwaliteit die weinig benoemd wordt, maar onmiskenbaar aanwezig is. In onze stedelijke omgevingen wordt het ook steeds zeldzamer en dus waardevoller.

De opdracht naar de schrijvers :  “Breng jouw beleving van natuur en stilte in het stiltegebied Grenspark Kalmthoutse Heide onder woorden“

Discipline: poëzie
Uiterste datum voor inzending : 15 augustus 2019 via info@grenspark.be
Klik hier voor meer info. 

Op de Stiltedag van 27 oktober zullen de winnaars bekend gemaakt worden en zullen de werken van de 10 laureaten tentoongesteld worden in De Volksabdij.