De Vroente Kennis- en Vormingscentrum

De Vroente is een Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu van de Vlaamse overheid. Gelegen tussen Withoefse en Kalmthoutse Heide is het centrum tevens één van de toegangspoorten tot het Grenspark 'De Zoom - Kalmthoutse Heide'.
Het centrum biedt een brede waaier aan van educatieve pakketten voor scholen, gezinnen, (jeugd) groepen, senioren, mensen met een beperking en andere geïnteresseerden. De Vroente staat garant voor verwondering, beleving en 'zelf-doen'. Alle activiteiten zitten dan ook vol kijk- en luistermomenten, leuke doe-activiteiten en spannende natuurspelen voor jong en oud. Het centrum heeft een actieve publiekswerking met gedurende het ganse jaar diverse activiteiten voor het grote publiek. Aangezien er steeds nieuwe activiteiten en educatieve producten ontwikkeld worden, kijk je voor het meest recente aanbod best op www.devroente.be.

De Vroente organiseert tevens vormingen rond educatie en methodieken voor natuur, milieu en duurzame ontwikkeling voor diverse doelgroepen. Naast het eigen vormingsaanbod wil De Vroente met ‘vormingen op maat’ nog beter inspelen op concrete vragen.
De losse bezoeker vindt in de tentoonstelling over de Kalmthoutse Heide boeiende informatie over de verschillende biotopen en het leven in het gebied. Een fraaie, interactieve thematentoonstelling maakt dat er vaak iets nieuws te beleven valt. Maandelijks is er een wisselende kunsttentoonstelling.
Iedereen is dus welkom en kan er komen genieten van de prachtige natuur in en rondom de Kalmthoutse Heide. Vanuit het centrum vertrekken er bewegwijzerde wandelpaden, van verschillende lengte en langs verschillende biotopen.

Wil je een begeleide wandeling in dit schitterend natuurgebied, dan kun je via De Vroente een gepaste wandeling met gids reserveren. In overleg kan er ook gebruik gemaakt worden van de ruimtes en voorzieningen in het centrum voor vergaderingen, personeelsuitstappen, eigen vormingsmomenten of studiedagen.

Putsesteenweg 129
B - 2920 Kalmthout
TEL: (00-32)-(0)3 620.18.30
E-mail: devroente.omgeving@vlaanderen.be
www.devroente.be

Openingsuren:
Maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur
Zaterdag, zondag & feestdagen van 14 tot 17 uur

Dients Toerisme (in zelfde gebouw) is ook open op zaterdag, zon- en feestdagen van 10 tot 17 uur