Excursies/groepen

Wie graag meer wil weten over de natuur of de omgeving van het Grenspark kan met een natuurgids op stap.

De vereniging “Natuurgidsen regio Kalmthout” bestaat uit een groep van zo’n vijftig enthousiaste Vlaamse en Nederlandse natuurgidsen.
Zij organiseren, verspreid over het jaar, meer dan 30 gratis wandelingen in de mooiste natuurgebieden in en rond het Grenspark.
Desgewenst begeleiden zij uw wandeling ‘op maat’:  datum, startplaats, startuur en duur van de wandeling worden volledig in overleg met u bepaald. De aangesloten natuurgidsen worden vijf keer per jaar uitgenodigd voor een nascholingsbijeenkomst. Hun informatie is dus altijd up to date.

De ‘Wandelkalender van Nareka’ plus nog veel meer informatie staat op de website van Nareka.          

Voor meer info:
chrisvandersypt@skynet.be
 
Het Grenspark 'Cultuurhistorisch'
Het Grenspark heeft naast een dieren- en plantenrijkdom eveneens een boeiend verleden en een grote landschappelijke waarde. Toponiemen als de Boterbergen, de Mont Noir, het Muggenpiske en de Cambuus, Ravenhof/Moretusbos, alsook begrippen als De Dodendraad, het Vluchtkapelleke en de Kalmthoutse School spreken niet alleen tot de verbeelding, maar zijn tevens dragers van een machtig stuk geschiedenis. Natuur en landschap gaan hand in hand met cultuurhistorische verhalen.
Wie een themawandeling boekt, geniet van de deskundige begeleiding en kennis van een gediplomeerde gids, erkend door Toerisme Vlaanderen. Andere talen zijn geen probleem.
Voor meer info: Dienst Toerisme Kalmthout