Gebiedswandeling door de Nolse Duinen

Om meer uitleg te geven over de geplande werken in de Nolse Duinen organiseerde het Grenspark in samenwerking met Natuurpunt op 25 juni jl. een gebiedswandeling voor alle geïnteresseerden door de Nolse Duinen.
In het kader van het HELVEX LIFE – project zullen de vele duinen, die momenteel onder een deken van dennen bedekt zijn, in verschillende fasen terug open gemaakt worden, met behoud van bosjes en unieke karakteristieke bomen. Hierdoor zullen de duinen terug zichtbaar worden vanaf de Verbindingsstraat en zal het weidse landschap van de Kalmthoutse Heide nog mooier worden.
Vele belangstellenden kwamen opdagen om te horen wat er allemaal te gebeuren staat, maar ook om het tot nu toe onbekende gebied eens te mogen verkennen.
Ze waren verrast door de verborgen schatten die er te zien zijn: unieke oude eiken, verborgen duinen en open landschappen binnen in het gebied.
Allemaal landschapselementen die na de werken terug zichtbaar zullen worden.

Wandeling door het duinenlandschap

Frederik Naedts (Natuurpunt) laat een unieke karakteristieke boom zien die zeker bewaard zal worden


Verrassende open landschappen, verscholen tussen de Nolse Duinen
 

Vanwege natuurherstelwerkzaamheden in het kader van het HELVEX LIFE – project is er mogelijk verkeershinder te verwachten op de Verbindingsstraat en dit vanaf deze zomer.
Alvast onze excuses voor het eventuele ongemak.
Voor meer info: HELVEX LIFE - project