Geslaagd Junior Ranger kamp 2016

Het elfde Junior Ranger kamp zit er alweer op. Het natuurkamp voor jongeren vond plaats van 15 tot 19 augustus 2016, met als locatie de kampeerboerderij Rommeshoef in Essen.
Een groep van 19 geïnteresseerde jongens en meisjes, Nederlanders en Vlamingen, beleefden een heel leuke week die volledig in het teken stond van de natuur in en rondom het Grenspark. Het programma was gevarieerd en leerrijk; gladde slangen werden geobserveerd en gevolgd via een zender, er werd gewerkt met de vrijwilligersploeg van Natuurpunt om een ‘slangenhotel’ te bouwen met takken en graszoden, jongen dennen werden op rillen gelegd samen met Staatsbosbeheer, vogels werden van heel dichtbij bekeken en sprinkhanen en libellen werden op naam gezet. Vanwege het mooie weer kon er zelfs een keertje onder de blote hemel overnacht worden en na een lesje over natuurfotografie, konden de deelnemers zelf aan de slag gaan en ontpopten er zich enkele natuurfotografen in wording.
 
Ook werd het HELVEX LIFE-project bezocht en kregen de deelnemers uitleg over dit grootschalig natuurproject.
De jongeren hebben veel plezier gehad en nieuwe vrienden gemaakt, veel bijgeleerd over fauna en flora en hun respect voor de prachtige natuur van het Grenspark is alleen maar gegroeid.
Op naar de volgende editie!

 
Foto van deelnemer Alex A. – kleine vuurvlinder