Honden mee

Wandelen met een aangelijnde hond kan in heel het Grenspark, behalve in het begrazings- en rustgebied.
In de begrazingsrasters zijn honden niet toegelaten.


Als u de hond liever lekker vrij wil laten rennen, kan dit in een speciaal daarvoor bestemd stuk, de hondenlosloopzone in het Moretusbos in Putte (NL). Ook hier moet de hond steeds onder appel staan en, net zoals zijn baasje, op de wegen en paden blijven. 

Ook in de Noordpolder van Ossendrecht (aan de Zouteweg - NL) is er een weiland afgebakend als hondenlosloopgebied en in Kalmthout is er een hondenspeelbos, tussen de Kinderwelzijnstraat en de parking van de Kalmthoutse Heide .
Vanaf voorjaar 2016 is er een nieuwe hondelosloopzone bijgekomen aan de Oude Postbaan in Putte (NL).
De hondenlosloopgebieden worden op de wandelkaart gemarkeerd met dit symbool :

Buiten de hondenlosloopgebieden moeten de honden steeds aangelijnd blijven. In natuurgebieden is het verplicht om je hond aan te lijnen. Loslopende honden kunnen voor conflicten zorgen tussen recreanten onderling, maar ook voor de dieren die in die natuur leven is deze verstoring ingrijpend.

 

 
 

Beste hondenbezitters,

In natuurgebieden is het niet strict verplicht om de uitwerpselen van uw huisdier in een plastic zakje te stoppen, maar het is wel netjes voor de andere recreanten dat de wandelpaden niet vol hondenpoep liggen.
Als u een plastic zakje gebruikt, neem het gewoon mee terug of deponeer het in de vuilnisbakken op de parkeerplaats. Gooi het zeker niet weg in het gebied, afval hoort niet thuis in het gebied en dit kan als sluikstort bestraft worden.

Wij rekenen graag op uw medewerking om ons prachtig natuurgebied zuiver te houden.