Monitoringseizoen 2017 gaat van start

Hoewel de koude nachten de natuur terug even ‘on hold’ zetten, is de winter echt wel voorbij. De heidespurrie staat in bloei, boomleeuwerikken zitten al met jongen en de dikkopjes zwemmen al rond in de vennen.
De start van de natuur betekent ook de start van een nieuw monitoringsseizoen. Dit jaar wordt in het hele Grenspark de Nachtzwaluw geïnventariseerd, een hele opdracht voor de groep vogeltellers. Het telemetrie onderzoek van de Gladde slang wordt verdergezet, daar lees je verder in deze Wissels nog iets meer over. Ook de andere flora en fauna-monitorders trekken terug het terrein in.
Deze vrijwilligers mogen, in het kader van hun monitoring, de wandelpaden verlaten. Om dit kenbaar te maken, zijn ze te herkennen aan hun gele armband. Als je zo iemand tegenkomt, vraag ze gerust om een woordje uitleg, over het Grenspark en hun activiteiten, ze zullen je graag even te woord staan.
Deze winter is ook het monitoringsprogramma aangepast aan de huidige regelgeving, dit maakt dat we voor de monitoring een wat uitgebreider pakket moeten doen en we dus zeker nog nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken. Mocht u interesse hebben of mensen kennen met kennis van flora of fauna, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Grensparksecretariaat.

Foto: Marleen Daniels

Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan de monitoring, neem dan contact op met het Grensparksecretariaat. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde mensen die kunnen helpen bij het monitoren.
Meer info: Grenspark - info@grensparkzk.be