Geslaagde editie Junior Ranger kamp 2014

Datum: 
dinsdag 26 augustus 2014

Het Junior Ranger kamp 2014 is weer achter de rug en jawel, het was weer een groot succes. Met een ploeg van 19 jongeren tussen 12 en 17 jaar trokken we er op uit om alles te weten te komen over het Grenspark en zijn fauna en flora. Of het nu ging om het ontwortelen van rododendrons met Natuurpunt als exotenbestrijding of het maaien van pijpenstrotje met het Agentschap voor Natuur en Bos om de heide te herstellen na de brand, de handen werden stevig uit de mouwen gestoken en dit vol enthousiasme. De jongeren kwamen op een speelse manier meer te weten over de verschillende beheervormen en konden uit eerste hand de resultaten zien.

Er was voor ieder wat wils. Een spannende vleermuizenwandeling met een vleermuizenspecialist, een excursie op de hei met een vlindernetje in de hand en een libel op de neus of een tof levend Stratego-spel waar ze in de huid kropen van de verschillende lagen van de voedselpiramide van de heide. Er werd ook vol bewondering mee vogels geringd en gekeken naar een demonstratie van de schaapsherder van Staatsbosbeheer met zijn afgetrainde honden. Vol bewondering (en bij sommige met een kleine angst in de ogen) werd er gezocht naar gladde slangen voor de monitoring, waarna de angst al snel plaats maakte voor appreciatie voor deze speciale diertjes.  Ook voor de fijnere ogen waren er waterdiertjes die gedetermineerd werden om waterkwaliteit te bepalen en later kampvuren om de voetjes te drogen.
De begeleiding en de deelnemers hebben zich ook in 2014 weer goed geamuseerd.
Hannes, begeleider Junior Ranger kamp.
 
Een korte greep uit de tal van leuke reacties van de deelnemers:
 
Ik zou iedereen nog eens willen bedanken voor weer een prachtige editie van het JRK! Ik heb me weer zot geamuseerd en veel bijgeleerd. De sfeer zat ook weer helemaal goed en ik denk dat we het daarom allemaal wel wat zullen missen.
-Wietse-
 
Net zoals vorig jaar wil ik je dit jaar ook bedanken voor het zijn van 1/3 van de geweldige leiding. Ik vond het enorm fijn om weer terug te zijn. Ik hoop dat ik volgend jaar een hele week kan komen en ik hoop dat ik jullie misschien dan ook terug zie.  Dikke merci voor de SUPER leuke dagen die jullie in elkaar hebben gestoken.  dikke knuffel
-Sientje X-
 
Jasper is zaterdag na een goed bad op de zetel gaan liggen en heeft heel de middag geslapen. Zondag heeft hij dit nog eens overgedaan. Ik denk dat ze zich dus zo goed geamuseerd hebben dat er geen tijd was om te rusten. Hij blijft ook vertellen, wat voor Jasper niet gewoon is. Je mag dus gerust zijn, het was dik in orde!
-Katleen-
Mama van Jasper