Infomoment Stilteonderzoek Kalmthoutse Heide: maandag 23 maart - 20 u

Datum: 
maandag 9 maart 2015

De Provincie Antwerpen zal starten met een stilteonderzoek in de Kalmthoutse heide.  Afhankelijk van de resultaten kan dit leiden tot een stiltelabel.  Met zo’n label geven beheerders en overheden rond de Kalmthoutse heide aan dat ze deze unieke plaats ook rustig en stil willen houden.  Een stiltelabel zorgt niet voor extra verplichtingen, maar toont een waarde aan die zeldzaam geworden is in Vlaanderen.
Stil wil niet zeggen dat er geen geluid is.  Geluid dat bij het gebied hoort, kan nog steeds in een stiltegebied.  Dat zijn bijvoorbeeld geluiden uit de natuur, maar ook geluid dat bij beheerwerk hoort of bij landbouwactiviteiten.
 
Het stilteonderzoek wordt uitgevoerd door een geluidspecialist van de Provincie Antwerpen.  Je zou hem vanaf nu tot in de zomer van 2016 kunnen tegenkomen in de heide.

Om iedereen goed te informeren, organiseert de Provincie Antwerpen samen met het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide een infomoment over het stilteonderzoek in de Kalmthoutse heide.
 
Het infomoment gaat door op maandag 23 maart om 20u in De Vroente.  Iedereen die wil komen luisteren naar de werking van een stilteonderzoek of vragen heeft hierover, is welkom op de infovergadering.

Wanneer: maandag 23 maart om 20u

Waar: NEC De Vroente, Putsesteenweg 129, Kalmthout

Contactgegevens :
Provincie Antwerpen
Marieke Verreet
Tel: 03/240.57.60
GSM: 0485/917.612
marieke.verreet@provincieantwerpen.be