Natuurmonumenten en Volksabdij werken samen

Datum: 
donderdag 15 mei 2014

Natuurbier, infoteam en Electro-kar bij de Volksabdij

Bezoekers kunnen de komende maanden bij de Volksabdij in Ossendrecht meer te weten komen over de natuur. Minder-validen kunnen de natuur in met de Electro-kar. En wie nog een origineel cadeau zoekt: de Volksabdij en Natuurmonumenten hebben hun eigen bier en andere leuke cadeautjes voor jong en oud. Zij slaan de handen nu ineen en werken samen aan het op de kaart zetten van de bijzondere omgeving rond Ossendrecht.
Op 4 mei vond de aftrap van de nieuwe samenwerking plaats bij de Volksabdij Onze Lieve Vrouwe ter Duinen in Ossendrecht. Willem Vercouteren en Mark Stalpers van het informatie-team en Guy Heesakker (chauffeur elektrokar) stonden paraat voor deze try-out versie. Het was een zeer geslaagde dag.

Door de natuur met de Elektro-kar
Het meest unieke aanbod, is toch wel een rondrit met de elektro-kar van Natuurmonumenten door de omliggende natuur van de Volksabdij. “Speciaal voor minder-validen die toch graag een keer de natuur in gaan. Voor hen is dat vaak lastig. Op deze manier bieden we deze mensen toch een mooie gelegenheid om eens verder de bossen in te gaan”, aldus Guy Heesakker. Mensen die mee willen, kunnen zich op de dag zelf bij het informatieteam inschrijven. De elekro-kar gaat een aantal keren per dag rond.

Samenwerking
Het informatieteam van Natuurmonumenten is te vinden op het overdekte terras van restaurant De Blauwe Pauw bij de Volksabdij. Bezoekers krijgen hier informatie over de omliggende natuurgebieden en de leuke activiteiten die het hele jaar in West-Brabant plaatsvinden. Er is ruimte voor een ‘mini-winkel’ met producten als dierengidsen en leuke kindercadeaus, maar ook praktische fiets- en wandelkaarten zijn verkrijgbaar.
Genieten van abdij- én natuurbier
Veel abdijen brouwen een eigen bier. Zo ook de Volksabdij. Zij hebben drie speciaalbieren in het assortiment. Maar Natuurmonumenten blijft niet achter! Natuurmonumenten West-Brabant heeft twee eigen soorten natuurbier: het Brabants Walletje (met jeneverbes) en het Brabants Gageltje (met gagel). Beide bieren zijn verkrijgbaar bij de Volksabdij.

Bezoek de abdij en het infoteam
Het informatieteam is bij de Volksabdij te vinden op de volgende zondagen: 25 mei, 1 juni, 22 juni, 6 juli, 27 juli, 7 september en 28 september.
Kom langs en laat u verrassen!