Nieuwe collega bij het Grenspark

Mag ik me voorstellen als nieuwe collega van het Grenspark. Ik ben Rudi Delvaux en ik vervang Christoffel Bonte die professioneel een andere uitdaging is aangegaan. Sinds kindsbeen af vond je me terug in de natuur. Het Klein Schietveld in Brasschaat is steeds mijn speelterrein geweest.
Na mijn toen nog verplichte legerdienst ben ik als arbeider beginnen werken. Ondertussen kreeg ik meer en meer interesse in natuurfotografie, en tot op heden boeit me dat nog steeds. De natuurfotografie bracht me ook naar vele, verre en niet altijd gemakkelijk toegankelijke gebieden. Dit was goed te combineren met het ‘gewone’ werk, maar dat werk werd op den duur te veel routine.

Na lang nadenken ben ik dan op latere leeftijd de studie biologie aan de Universiteit Antwerpen begonnen. Vijf jaar later had ik mijn diploma ‘Master of Science in Biology’ op zak. Nog een jaartje heb ik me gewaagd aan een doctoraat, maar door omstandigheden ben ik deze studie gestopt. Dan maar werk zoeken en kwam ik terecht bij het Grenspark. Ik had er voor mijn studie een stage gedaan met focus op het schrijven van het nachtzwaluwrapport en het opstarten van een nieuwe website. Ik ben blij dat ik nu iets voor de natuur kan doen en wie weet komen we elkaar nog eens tegen in het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide.