Nieuwe Poortfietslussen rondom toegangspoorten Grenspark

Op vrijdagmiddag 11 september jl. werden in kasteel Ravenhof, op de grens van Putte en Stabroek, de nieuwe grensoverschrijdende ‘Poortfietslussen’ officieel in gebruik genomen.
 
Na het officiële gedeelte en korte toespraken van dhr. Cees J. van Liere, voorzitter van het Grenspark, dhr. Paul Ganzevles, nieuwe coördinator van het Grenspark, dhr. Bruno Peeters, gedeputeerde Provincie Antwerpen, dhr. Martin Groffen, wethouder gemeente Woensdrecht en mevr. Liesbeth Verhaert, schepen gemeente Stabroek werden de fietsbanden symbolisch opgepompt. Onder een stralend zonnetje werd een eerste, kort lusje van de nieuwe routes  met de hele groep gefietst.

De ‘Poortfietslussen’ is het eerste project uit het nieuwe Beleidsplan 2014-2029 om het Grenspark nog meer op de kaart te zetten. Het Grenspark heeft in samenwerking met de omliggende gemeenten - Stabroek, Kalmthout, Essen en Woensdrecht - grensoverschrijdende fietsroutes uitgestippeld op het bestaande fietsknooppuntennetwerk. Deze ‘Poortfietslussen’ starten vanuit de 4 toegangspoorten van het Grenspark en tonen de mooiste plekjes van het gebied en de omliggende gemeenten. Ze slingeren tussen heide en vennen, duinen en bossen, dorpskernen en landelijke gebieden, … kortom afwisseling troef! De fietslussen sluiten bovendien op elkaar aan om een langere tocht en een volgend bezoek mogelijk te maken. Langs de routes liggen gezellige cafeetjes en restaurants om even op adem te komen en te genieten van al het lekkers wat de streek te bieden heeft.
 
Genieten op de fiets, in en rondom het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide!

De kaart en infofolder over de ‘Poortfietslussen’ kunt u gratis oppikken aan de toegangspoorten en bij de horecazaken aan de route.


 

Gerealiseerd met oa subsidie van TPA en Gemeente Woensdrecht.