Aanleg van mountainbike-routes Grenspark

In het Grenspark Kalmthoutse Heide wordt gewerkt aan een eerste mountainbike (MTB)-route. Deze komt in de gebieden Stoppelbergen en Wildernissen in nauwe samenspraak met de terreineigenaren Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, dit in de Nederlandse gemeente Woensdrecht. De route is uiterlijk begin 2019 gereed.

Nederlands

Werkzaamheden MTB-route Stoppelbergen (Putte-Ossendrecht)

In het Grenspark, in deelgebieden Stoppelbergen en Wildernissen wordt op dit moment een MTB-route aangelegd. De werkzaamheden aan de route duren tot medio februari 2019. 

De paden op de route zijn niet toegankelijk, vanwege de werken die er op worden uitgevoerd door o.a. vrijwilligers. Er hangen duidelijke 'verboden toegang' bordjes verspreid over de route. 

Nederlands

Natuurwandeling voor mantelzorgers

Woensdag 7 november - 13.00 tot 17:30 uur - De Volksabdij Ossendrecht

Nederlands

Grenspark herkenbaarder door bruine gebiedsborden

Dinsdag 9 oktober is het eerste, bruine gebiedsbord in Grenspark Kalmthoutse Heide onthuld door burgemeester Lukas Jacobs (Gemeente Kalmthout), Martin Groffen (voorzitter Grenspark), wethouder Jeffrey van Agtmaal (Gemeente Woensdrecht) en andere aanwezigen.

Nederlands

Wildcrossers op heterdaad betrapt in het Grenspark

Op zondag 30/9/2018 werden 3 wildcrossers geverbaliseerd nadat ze op heterdaad betrapt werden in het Grenspark.

Nederlands

50jaarKH

De Kalmthoutse Heide is in 2018 reeds 50 jaar erkend als natuurreservaat. En dat vieren we!

Kom de tentoonstelling 'Kalmthoutse Heide - 50 jaar natuurbeheer' bezoeken en neem deel aan talrijke activiteiten vanaf zaterdag 8 september tot en met zondag 4 november 2018.

Klik op onderstaande banners voor meer info.

Nederlands

De heide staat in bloei

De heide staat in bloei, maar jammer genoeg niet zo uitbundig als andere jaren. Door de extreem droge en hete zomer zijn er vele stukken heide bruin verbrand.
Of die stukken echt afgestorven zijn, zal pas volgend jaar blijken, hopelijk schieten de planten volgend jaar nog op vanuit de wortel. Anders zal het zaad in de bodem zijn werk moeten doen.
Maar niettemin blijft het de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Nederlands

Natuurpunt wil Kalmthoutse heide weerbaarder te maken tegen droogte met kleischerm

Vlaanderen kreunt onder de droogte. Ook in de Kalmthoutse heide staan verschillende vennen helemaal droog, met grote gevolgen voor de natuur. Door een kleischerm aan te brengen, wil Natuurpunt het gebied weerbaarder maken tegen zulke situaties. Tegelijk zal die ingreep ervoor zorgen dat grondwatervoorraden aangevuld worden en dat CO2 in de veenbodem opgeslagen blijft. De werken maken deel uit van het Europees herstelproject CANAPE en zullen uitgevoerd worden in 2019-2021.
 

Nederlands

Pagina's