Grenspark neemt deel aan Klokhuis Nationale Parken dag - 1 mei

Kom op 1 mei naar de Klokhuis Nationale Parken Dag in Almere (NL) en doe mee met de natuuractiviteiten, ook het Grenspark zal aanwezig zijn.
Klik op onderstaande afbeelding voor meer info.

Nederlands

Zeldzame vlinder gespot

Zondag 24 maart spotte vlindermonitorder Koen Vandekeybus een zeldzame vlinder in het Grenspark, de 'Rouwmantel' (Nymphalis antiopa).
Deze komt sinds 1964 niet meer voor als vaste vlinder in de Lage Landen, maar wordt héél soms nog eens gespot als dwaalgast. Vorig jaar slechts éénmaal in België waargenomen.

Nederlands

Aanpassing aan wandelroute Ree

Wandelroute Ree aangepast naar middellange-afstandswandeling van 24 km!

Het Grenspark Kalmthoutse Heide heeft de oude wandelroute Ree van 8 km verlegd tot een middellange-afstandsroute van 24 km. Waar je vroeger wandelroute Ree enkel kon starten vanuit parking Noord op de Verbindingsstraat, kan je nu de route op verschillende plaatsen starten, zowel op Vlaamse zijde als op Nederlandse zijde van het Grenspark.

Nederlands

Natuurpunt bouwt landschapstoren met uitzicht over herstelde Kalmthoutse heide

Natuurpunt bouwt, met steun van het Europese project LIFE Helvex, een landschapstoren aan de rand van het Stappersven, een onderdeel van de Kalmthoutse heide. Dankzij de 11 meter hoge uitkijktoren zullen de vele recreanten het grootste heidegebied van Vlaanderen op een unieke manier kunnen ontdekken.

Nederlands

Boswerkzaamheden Stoppelbergen

Staatsbosbeheer start binnenkort met werkzaamheden in Stoppelbergen. Het doel van de werkzaamheden is om bomen te verwijderen en daardoor licht en ruimte te maken voor bestaande bomen die dan dikker worden. Ook komt er ruimte voor nieuwe bomen waardoor het bos verjongt. Doordat er meer licht op de bodem komt, krijgen jonge bomen meer kans te ontkiemen, waardoor het bos natuurlijker en gevarieerder wordt. Bos blijft bos.

Nederlands

Aanleg van mountainbike-routes Grenspark

In het Grenspark Kalmthoutse Heide wordt gewerkt aan een eerste mountainbike (MTB)-route. Deze komt in de gebieden Stoppelbergen en Wildernissen in nauwe samenspraak met de terreineigenaren Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, dit in de Nederlandse gemeente Woensdrecht. De route is uiterlijk begin 2019 gereed.

Nederlands

Werkzaamheden MTB-route Stoppelbergen (Putte-Ossendrecht)

In het Grenspark, in deelgebieden Stoppelbergen en Wildernissen wordt op dit moment een MTB-route aangelegd. De werkzaamheden aan de route duren tot medio februari 2019. 

De paden op de route zijn niet toegankelijk, vanwege de werken die er op worden uitgevoerd door o.a. vrijwilligers. Er hangen duidelijke 'verboden toegang' bordjes verspreid over de route. 

Nederlands

Natuurwandeling voor mantelzorgers

Woensdag 7 november - 13.00 tot 17:30 uur - De Volksabdij Ossendrecht

Nederlands

Grenspark herkenbaarder door bruine gebiedsborden

Dinsdag 9 oktober is het eerste, bruine gebiedsbord in Grenspark Kalmthoutse Heide onthuld door burgemeester Lukas Jacobs (Gemeente Kalmthout), Martin Groffen (voorzitter Grenspark), wethouder Jeffrey van Agtmaal (Gemeente Woensdrecht) en andere aanwezigen.

Nederlands

Pagina's