Libelhamelclub

Libelhamelclub: dé ultieme natuurclub!


Kinderen schilderen met zand in de Libelhamelclub

Eenmaal per maand op woensdagnamiddag komen zo'n 75 bengels van 6-12 jaar bijeen om met elkaar op een speelse manier kennis en inzicht in de natuur te verwerven. Ze worden begeleid door natuurgidsen en ondersteund door De Vroente, de ideale uitvalsbasis voor deze activiteiten.
Telkens staat er een ander thema op het programma. Daarbij ervaren de kinderen zelf hoe plant en dier leven: hoe slaat een konijn alarm bij gevaar, hoe ontsnapt een jonge spitsmuis aan zijn belager, hoe werken paddenstoelen en boomwortels samen? Verhalen en liedjes horen er ook bij. En af en toe een trektochtje door het Grenspark, dat is prima voor je oriëntatievermogen! Als echte kunstenaars ervaren de kinderen ook regelmatig dat natuurbeleving en creativiteit hand in hand gaan. En het stilste plekje in het Grenspark? Dat vind je natuurlijk bij het thema 'ssst'.
Ken je nog jonge ambassadeurs van de natuur in spe?

Meer info bij De Vroente
TEL: (00-32)-(0)3 620.18.30
devroente@lne.vlaanderen.be

 

Ben jij ook zo gefascineerd door alles wat leeft in bos en hei? Trek jij er graag op uit samen met leeftijdgenootjes? Wil jij al spelend de natuur leren kennen? Kom dan naar de Libelhamelclub! 
Voor slechts 25 € ben je een heel jaar lid en neem je tien maal op woensdagnamiddag deel aan spetterende activiteiten over dierentaal, paddenstoelen, water, milieu, bodemleven enz.
Elk jaar in september start het nieuwe werkjaar.

Voor telefonische info: De Vroente (Magda) 32-3-620 18 30 (kantooruren).