Minder mobiel

 

Ook wie minder goed te been is, wil graag van de natuur kunnen genieten. En dat kan in het Grenspark.
Er zijn 2 semi-verharde paden voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
Een pad start aan toegangspoort De Vroente in Kalmthout; dit toegankelijk wandelpad 'Klein Zwitserland' loopt via de Withoefse Heide. Onderweg treft u een aangepaste picknicktafel aan.
Een ander semi-verhard pad start aan toegangspoort Ravenhof/Moretusbos in Putte/Stabroek. Dit pad leidt u door de oude kasteeltuin.

Wie toch liever echt het zanderige bos intrekt, kan gratis een wombat (of alle-terrein-rolstoel) lenen. Inmiddels is het Grenspark in het bezit van vier 'WOMBATS': robuuste rolstoelen die geschikt zijn voor zandpaden. Op verschillende plaatsen rond het park worden deze Wombats gratis ter beschikking gesteld (in ruil voor een identiteitskaart).

Een wombat reserveren doet u bij:

Dienst Toerisme Kalmthout, Putsesteenweg 131, Kalmthout (00-32)-(0)3 666.61.01. E-mail: toerisme@kalmthout.be

De Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen, Ossendrecht (00-31) - (0)164 67.25.46. Email: info@devolksabdij.nl

Opgelet: Een wombat rijdt goed op bospaden maar in het mulle zand is wat meer kracht nodig.

Aan De Vroente zijn speciale parkings voorzien en het centrum is rolstoelvriendelijk ingericht en beschikt over een aangepast toilet.

Verder werd op alle picknickplaatsen in het Grenspark een tafel voorzien die ook geschikt gemaakt is voor een rolstoel. En bij de bouw van de vroegere geitenstal op Kortenhoeff (Huijbergen, NL) werd ervoor gezorgd dat de stal toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Meer nog, Staatsbosbeheer en het Grenspark, hebben ervoor gezorgd dat er een dusdanige ingang gemaakt is in het raster, dat rolstoelgebruikers ook het gebied kunnen inrijden. Sinds oktober 2010 zitten er geen geiten meer in het gebied.