Beheerders samen op excursie naar Kruibeekse Polder

Datum: 
donderdag 5 december 2013

Naar jaarlijkse gewoonte gingen op 5 december de beheerders binnen het Grenspark samen op stap naar de Kruibeekse Polder.

In de voormiddag kregen beheerders en arbeiders van het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en medewerkers van het Grenspark uitleg over het Sigmaplan te Kruibeke en de ontwikkeling van het weidevogelgebied.
Ook de samenwerking tussen natuurbeheerders en landbouwers, Eco² - agro aannemingen en ervaringen in Kruibeke werden uitvoerig besproken.  De beheerders van het Grenspark gaven zelf ook een toelichting over hoe zij nu reeds samenwerken met landbouwers in het huidige Grenspark.

Na de lunch werd er een interessante excursie gegeven in de Kruibeekse polders. Behalve een stevige wind hebben we van het springtij en de Sinterklaasstorm gelukkig niet veel gemerkt.

Hartelijk dank aan Hans De Preter – afdeling Zeeschelde, Tom Maes – ANB afdeling Oost-Vlaanderen, Mathias Dhooge van Eco² voor de toelichtingen en Mieke Vander Elst, Gilbert Smet en Fernand Daniëls voor de uitleg tijdens de excursie.