Nieuwe fietslussen rondom de toegangspoorten van het Grenspark

Datum: 
vrijdag 11 september 2015

Genieten op de fiets, in en rondom het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide!

Het afgelopen jaar werd in het Grenspark hard gewerkt aan het nieuwe Beleidsplan 2014-2029. Na de uitbreiding van het Grenspark in 2011 is het nu ook de bedoeling dat de gemeentes een prominentere rol gaan spelen in de zichtbaarheid en ontwikkeling van het gebied. Daar ligt in de eerste plaats een grote rol voor de 4 verschillende toegangspoorten (Hemelrijk te Essen, De Vroente te Kalmthout, Ravenhof te Stabroek en De Volksabdij te Woensdrecht). De recreatieve mogelijkheden zullen vanuit die poorten verder ontwikkeld worden.

Een eerste realisatie daarvan is het Grenspark ‘Poortfietslussen’ project.
Speciaal voor de fietsers heeft het Grenspark in samenwerking met de omliggende gemeenten -  Stabroek, Kalmthout, Essen en Woensdrecht - grensoverschrijdende fietsroutes uitgestippeld op het bestaande fietsknooppuntennetwerk. Deze ‘Poortfietslussen’ starten vanuit de toegangspoorten en tonen de mooiste plekjes van het gebied en de omliggende gemeenten. Ze slingeren tussen heide en vennen, duinen en bossen, dorpskernen en landelijke gebieden, … kortom afwisseling troef!

De fietslussen sluiten bovendien op elkaar aan om een langere tocht en een volgend bezoek mogelijk te maken. Langs de routes liggen gezellige cafeetjes en restaurants om even op adem te komen en te genieten van al het lekkers wat de streek te bieden heeft.


Kies een vertrekpunt, stap op je fiets en geniet!
VOOR MEER INFO OVER DE FIETSLUSSEN, KLIK HIER.

De kaart en infofolder over de Poortfietslussen kunt u gratis oppikken aan de toegangspoorten en bij de horeca zaken op de route.

 

Gerealiseerd met subsidie van TPA en Gemeente Woensdrecht.