Herinrichting pleintje rond toegangspoort Hemelrijk

Rondom De Tasberg zijn ook grote werken aan de gang die de site Karrenmuseum, Kiekenhoeve en VVV toegankelijker en aantrekkelijker moeten  maken.
Er wordt een mooi open plein aangelegd tussen de genoemde locaties. Het geheel wordt aangekleed met zitbanken, mooie beplanting, infoborden met daarop de mooie fiets- en wandelroutes in de streek, enkele kunstwerken en een nieuwe fietsenstalling met oplaadpunten.
Maar een blikvanger is zeker de Parrotia Persica, ook wel een Perzische geluksboom genoemd, die centraal op het plein is geplant.
Bovendien komt er nog een infobord met luikjes die open kunnen met daarachter informatie over de streek. Dit wordt gemaakt door leerlingen van Don Bosco-Mariaberg.
 
De heraanleg van deze site met de naam “Toeristische poort”, wordt voor 60% betoelaagd door Toerisme Vlaanderen, het resterende deel wordt bekostigd door de gemeente Essen.
De naam “Toeristische poort” gaat over de toegangsfunctie die Essen heeft van en naar de vele interessante locaties in de omgeving en over de landsgrenzen heen.
Maar ook hebben we een poortfunctie naar het Grenspark, de site Hemelrijk waarop De Tasberg zich bevindt, is één van de vier poorten hiernaartoe. Elk hebben ze een eigen functie die een bezoek aan het natuurgebied zullen versterken.

Tekst: VVV Essen