De Grenspark Natuurburger: een heerlijk natuurlijk streekproduct!

Samen met een aantal lokale restaurants, veetelers een slager en een bakker heeft het Grenspark een heerlijk natuurlijk streekproduct samengesteld. De Grenspark Natuurburger is bereid met ambachtelijk streekvlees van oude runderrassen. Deze runderen grazen op natuurlijke graslanden in en rondom het Grenspark. De runderen lopen het grootste deel van het jaar vrij rond in de natuur en eten slechts natuurlijke producten. Hierdoor ontstaat het kenmerkende rood gemarmerd vlees met een sterke natuurlijke smaak.
 
Met de Grenspark Natuurburger wordt u verwend met een burger van 200 gram van dit unieke streekvlees. De burger verschilt qua smaak en textuur duidelijk van een gangbare burger en is iets wat je geproefd moet hebben! De burger rust op een broodje dat zijn oorsprong kent uit de molen van Huijbergen. De Grenspark Natuurburger wordt geserveerd met frisse garnituur en een portie frites. Hiermee vormt het een ideaal streekgerecht voor lunch, diner of tussendoor!
 
Bovendien steunt u het Grenspark wanneer u een Grenspark Natuurburger besteld. Er vloeit namelijk per verkochte burger 2 euro terug naar het Grenspark. Dit wordt o.a. gebruikt voor ontwikkelingen op het gebied van recreatie, educatie en voorlichting. Het Grenspark is actief op zoek naar alternatieve financieringsstromen aangezien de subsidies stevig onder druk staan.
 
De Grenspark Natuurburger is als een pilot-project begonnen om de maatschappelijke vraag te verkennen. Een viertal restaurants aan Nederlandse zijde van het Grenspark serveren de Grenspark Natuurburger sinds juni 2015 voor de vaste prijs van 9,75 euro. Deze restaurants zijn: De Blauwe Pauw te Ossendrecht, Jagersrust te Ossendrecht, Familyland te Hoogerheide en De Heusche Bollaert te Putte. Nu zijn we een half jaar verder en uit de evaluatie blijkt dat de restaurants tevreden zijn en de verkoop goed is.
 
Het Grenspark is nu een traject gestart waarbij verkend wordt of het succesvolle concept van de Grenspark Natuurburger bij meerdere restaurants in de regio aangeboden kan worden. Hierbij wordt gekeken naar opties aan zowel de Nederlandse als de Vlaamse zijde van het Grenspark. Geïnteresseerde restaurants kunnen zich ook zelf melden bij het Grenspark. Naast een heerlijk natuurlijk streekproduct geeft dit concept invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, groen imago en streekidentiteit.