Nieuw Speelbos en klimtoestel bij de toegangspoort Volksabdij in Ossendrecht

Een plek voor kinderen om te spelen, klimmen en klauteren en waar ouders heerlijk kunnen genieten van een drankje op het terras. Dat is nu mogelijk bij de Volksabdij en restaurant de Blauwe Pauw in Ossendrecht.
In het speelbos, dat er al een tijdje is, kunnen de kinderen klimmen en klauteren op een omgezaagde boom. Het is minimaal ingericht om zo de fantasie van de kinderen te prikkelen. Ze kunnen sjouwen met takken, zelf hutten bouwen en zich uitleven in de natuur.
Om een aansluiting naar het speelbos te creëren is sinds kort ook een nieuw klimtoestel gerealiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op het nieuwe toestel dat veel uitdaging biedt aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Door de natuurlijke vormen sluit het toestel mooi aan bij het speelbos. Het toestel heeft meerdere elementen voor verschillende leeftijden. Een draaiende evenwichtsbalk, touwen om over te balanceren of aan te hangen, netten om in te klimmen enzovoorts.
Ouders kunnen op het terras genieten en een oogje op hun kinderen houden die zich vermaken op de verschillende toestellen.
 
Tekst en foto: De Volksabdij