Wandeling publieksdag Kleine en Groote Meer

Datum: 
zaterdag 10 juni 2017 - 13:00
Startplaats: 
Groote Meer, Brabantse Wal Beheer- en recreatieschuur, Abdijlaan 43a, Ossendrecht

Het Kleine en Groote Meer zijn dankzij een LIFE Helvex project hersteld. De vennen lopen vol water en trekken bijzondere planten en dieren. Een mooie gelegenheid om dit te verkennen. Daarom organiseert Natuurmonumenten samen met partners een speciale publiekswandeling met een starttijd om 13.00 uur en om 15.30 uur. Meld je aan voor deze leerzame wandeling en specifieke starttijd!

LIFE Helvex Venherstel

Het Kleine Meer en Groote Meer stonden de afgelopen decennia te droog. Natuurmonumenten werkte samen met partners aan venherstel, wateropvang, vermindering van waterwinning en verbetering van de waterkwaliteit. Hierdoor komt er meer water in de meren en verbetert de leefomgeving van veel planten en dieren, zoals de geoorde fuut en rugstreeppad. Dit is een onderdeel van het LIFE Helvex venherstel in Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide.

Wandeling

Niet alleen voor de natuur is dit prachtig. Ook voor wandelaars en natuurliefhebbers wordt dit gebied steeds mooier. Het Kleine Meer nodigt uit om te gaan beleven en dat kan het hele jaar door! Binnenkort is er een vaste wandelroute rondom het meer en er is al een natuurbeleefpad voor kinderen: wandelpad Konijn.

Op zaterdag 10 juni is er een exclusieve wandeling met gids langs het Kleine Meer, maar ook langs het Groote Meer, dat deze dag exclusief toegankelijk is. Normaal is het Groote Meer niet toegankelijk voor publiek.

! Verplicht aanmelden via de link van Natuurmonumenten: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/kleine-meer-en-ossendrechtse-duinen/activiteiten

Praktische informatie:

  • Aanmelden voor de wandeling en specifieke starttijd is verplicht.
  • De wandeling duurt 2 uur en is daarom geschikt voor redelijk geoefende wandelaars.
  • Trek passend schoeisel aan.
  • Er is beperkte parkeergelegenheid bij de beheer- en recreatieschuur (startlocatie). Het advies is om met de fiets te komen, te carpoolen of te parkeren in de nabije omgeving, bijvoorbeeld bij Natuurpoort De Volksabdij.  

waar & wanneer

zaterdag 10 jun 2017 - 13:00 uur of 15u30
 

Volwassenen
8
Nee
Organisatie: 
Natuurmonumenten en partners
Type activiteit: