Vooraankondiging Nachtzwaluw verkenningsavonden juni 2017

De nachtzwaluw, een vreemde vogel, zeker geen zwaluw, maar wat dan wel? In de volksmond ook wel geitenmelker genoemd, maar waarom? Pas laat in het voorjaar komt hij terug uit diep Afrika en nestelt zich dan in het halfopen landschap van het Grenspark. Geruisloos vliegend, stil zittend op de grond, uitstekende gecamoufleerd. Niet of nauwelijks te ontdekken. Tot dat hij zijn bevreemdende zang laat horen. Een vogel met een verhaal. Onze gidsen vertellen het u en nemen u in het donker mee om het zelf te horen.
 
Door u kennis te laten maken met een van onze vreemdste kostgangers hopen we dat u er van overtuigd raakt dat er meer in ons Grenspark vliegt, kruipt, sluipt, dan u in eerste instantie voor mogelijk houdt.
 
In juni zullen we een aantal ‘Nachtzwaluw Verkenningsavonden’ organiseren.
Met ontvangst en koffie in een van de horecagelegenheden rondom het Grenspark en een boeiende uiteenzetting over het leven van de nachtzwaluw, in woord en beeld. Met die kennis op zak vertrekt u met de gids op excursie. Met zijn ervaring is de kans groot dat u op plekken komt waar het eigenaardige geluid van de roepende nachtzwaluwen is te horen. Garanties zijn er niet. Maar zelfs in dat geval zult u een bijzondere avondwandeling hebben meegemaakt waar u op andere wijze hebt leren luisteren naar de schemergeluiden van het Grenspark.
 
Per avond zullen maximaal 15 mensen toegelaten worden.
Een deel van het inschrijvingsgeld zal terugvloeien naar het Grenspark.

Hou onze website in het oog voor de data en inschrijvingsmogelijkheden!