Junior Ranger kamp: editie 2017

Sinds 2006 organiseert het Grenspark met veel succes elke zomer een Junior Ranger Kamp, een leuk en leerrijk natuurkamp voor 20 jongeren tussen 13 en 17 jaar. Ook dit jaar kunnen we weer terugblikken op een geslaagd kamp waar zowel meisjes als jongens uit België en Nederland aan deelnamen. Dit jaar zijn we zelfs internationaal gegaan met 2 Roemeense meisjes die elke zomer in een Vlaams gastgezin logeren. Een heel leerrijke en boeiende ervaring, zowel voor de Roemeense meisjes als voor de begeleiders en andere deelnemers.

Heel het kamp stond in het teken van de natuur in het Grenspark. Onder begeleiding van ervaren leiders werden o.a. beheerwerken uitgevoerd in het terrein, vogelkers en jonge dennenopslag verwijderd, libellen en andere beestjes gedetermineerd, en nog veel meer...
Vol bewondering (en bij sommigen met een kleine angst in de ogen) werd er gezocht naar gladde slangen voor de monitoring, waarna de angst al snel plaats maakte voor appreciatie voor deze speciale diertjes.  Ook voor de fijnere ogen waren er waterdiertjes die gedetermineerd werden om de waterkwaliteit te bepalen, en later waren er kampvuren om de voetjes te drogen.

Het weer zat mee en er kon zelfs een keertje onder de blote hemel overnacht worden. Een natuurquiz, vele spelletjes en gezonde en vers gekookte maaltijden maakten de week compleet. Op naar de volgende editie.

Tekst: Milenka Wyckmans - Grenspark