Poortfietslussen rondom Grenspark vervangen oude Grensparkroute

Omdat de Grensparkroute – een fietsroute van 32 km rondom het Grenspark -  verouderd was, en Toerisme Provincie Antwerpen moest bezuinigen in zijn themaroutes, is er beslist om de bewegwijzerde Grensparkroute weg te halen.

De zeshoekige bordjes die op de route stonden, zijn begin december uit het terrein gehaald door de routedokter, Michel Quaeyhaegens. Onze dank gaat uit naar Michel, die 15 jaar lang, als vrijwilliger de route gecontroleerd heeft en de bordjes herstelde wanneer ze stuk waren.
 
Als alternatief heeft het Grenspark deze zomer nieuwe fietsroutes uitgestippeld, de zogenaamde ‘Poortfietslussen’. In samen­werking met de gemeenten rondom het Grenspark - Stabroek, Kalmthout, Essen en Woensdrecht – werden grens­overschrijdende fietsroutes uitgestippeld op de bestaande knooppunten.
Deze ‘Poortfietslussen’ starten vanuit de toegangspoorten van het Grenspark en tonen de mooiste plekjes van het gebied en van de omliggende grensgemeenten. Ze slinge­ren tussen natuur en cultuur, heide en bos, dorpskernen en landelijke gebieden … kortom afwisseling troef! De fietslussen sluiten bovendien op elkaar aan om een lan­gere tocht of een volgend bezoek mogelijk te maken. Langs de routes liggen gezellige cafeetjes en restaurants om even op adem te komen en te genieten van al het lekkers wat de streek te bieden heeft.  

Kies een vertrekpunt, stap op je fiets en geniet!

Klik hier voor meer informatie over de Poortfietslussen.