Proef de Stilte: Sterren kijken - 28 oktober

Zaterdagavond 28 oktober 2017
Locatie: Beheer- en Recreatieschuur Natuurmonumenten/Brabantse Wal, Abdijlaan 43a, 4641 RR Ossendrecht

Hemelse kijkavond, staren naar sterren met intense aandacht
Als voorsmaakje op de Dag van de stilte kan je op zaterdagavond 28 oktober met de mobiele eenheid van Volkssterrenwacht Urania naar de sterren kijken.

Start: Afspraak om 19u30 aan de Beheer- en recreatieschuur van Natuurmonumenten/Brabantse Wal. We gaan dan samen richting KLeine Meer om aldaar sterren te bekijken.
Einde voorzien: +/- 22u00
Deze activiteit is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht!
Interesse? Schrijf je dan vóór 25 oktober in bij de milieudienst Kalmthout op dave.degraef@kalmthout.be of via telefoon 0032 3 620.22.64
Niet vergeten: warme kledij
Opgelet: Deze activiteit kan niet doorgaan bij te bewolkt weer. Wanneer het slecht weer is, wordt er een vervangprogramma voorzien met fotovoorstelling.

Georganiseerd door Volkssterrenwacht Urania (Hove). De sterrenwacht wijdt je in in de wondere wereld van de sterrenkunde en aanverwante wetenschappen als weerkunde en ruimtevaart. Urania richt zich tot jong en oud, beginners en gevorderden, theoretici en praktijkliefhebbers. Ze organiseert cursussen, geleide bezoeken aan de sterrenwacht, waarnemingsavonden en voordrachten. Je kunt er terecht in het uitgebreide documentatiecentrum, een astroshop en Urania Mobiel, de eerste mobiele sterrenwacht in Vlaanderen. Voor meer informatie, zie: www.urania.be