Smullen van eigen streek, in en rond het Grenspark

Van 8 tot 13 september stonden alle activiteiten in en rond De Vroente te Kalmthout in het teken van de eigen streek. Men kon er proeven van producten uit de eigen streek, kruidenwandelingen & fietstochten maken, kennis maken met lokale sagen en legenden, … . Kortom, ontdekken welke troeven er in en rond het Grenspark te vinden zijn.

Zondag 8 september was de startdag van de week ‘Smullen van eigen streek, in en rond het Grenspark’. In en rond De Vroente werd een echte streek- en hoeveproductenmarkt georganiseerd waar je uiteraard diverse lekkernijen kon proeven. Talrijke Nederlandse en Vlaamse hoeveproducenten uit de streek stelden graag hun eigen producten voor en vertelden alles over hun lokale aanbod. Op diezelfde dag kon je ook een mooie heidewandeling met een gids maken en uitleg krijgen over de kruiden van de heide. Je kon je ook wagen aan een lokaal volksspel of deelnemen aan een kinderatelier. Ook de tentoonstellingen in het gebouw van De Vroente stonden helemaal in het teken van het thema ‘Smullen van eigen streek’. Het grote aantal bezoekers (een 600-tal) zorgde voor een gezellige drukte en een geslaagde dag met tevreden standhouders en organisatoren.

Gedurende heel de week was er een groot aanbod aan activiteiten. Dit ging van een kookatelier met lokale producten over een begeleide fietstocht rondom het thema ‘turf’ tot een avondwandeling met lokale volksverhalen. Ook een begeleid bezoek aan een plaatselijke brouwer stond op het programma. Kortom, een leerzame en lekkere week waar nog eens zo’n 200 personen aan deelnamen!