Troep van de hondenpoep

Er is niets leuker dan met je hond een gezonde wandeling te maken in het Grenspark.
Logisch ook dat je hond dan z’n dagelijkse boodschap doet. En omdat niemand graag in een hondendrol stapt, moeten die drollen opgeruimd worden.
Als u plastiek zakjes gebruikt om de hondenpoep op te ruimen, gelieve deze dan ook mee terug te nemen en in de vuilnisbakken aan de parking, of thuis in de vuilnisbak, te droppen. Er staan geen vuilnisbakken meer in het terrein, wel op de parkings en aan de ingangen.
 
Jammer genoeg worden er de laatste tijd te veel gevulde plastiek hondenpoepzakjes argeloos weggegooid in de natuur. Al het zwerfvuil samen zorgt er voor dat ons Grenspark vuil oogt, en afval trekt helaas nog meer afval aan. Vergeet ook niet dat plastiek helemaal niet afbreekt en nog tientallen jaren achterblijft in de natuur.
 
Het Grenspark werkt met vrijwillige peters en meters van de wandelpaden. Zij controleren meerdere keren per jaar of alle paden nog in orde zijn, of er geen emblemen ontbreken, paaltjes omgevallen zijn, enz... Ze ruimen ook het kleine zwerfvuil op dat ze onderweg vinden, waarvoor we hen heel dankbaar zijn. Maar gevulde hondenpoepzakjes opruimen en die in draagtassen uit het terrein dragen, dat is hun taak niet.


Neem daarom zelf uw verantwoordelijkheid op voor de poeptroep van uw hond.

De natuur, de andere recreanten en de vrijwilligers zullen u dankbaar zijn.