Verdwaald in het Grenspark

Verdwalen in het Grenspark, kan dit? Blijkbaar wel. De boswachter van Natuurmonumenten vertelt u het verhaal.

“Op dinsdag 2 april had ik s’ avonds een overleg in de werkschuur van Natuurmonumenten. Ik werd om 19.45 uur gebeld door iemand die verdwaald was in het Grenspark. Ze stonden, volgens hen, bij een paar borden van Natuurmonumenten. Na enkele vragen mijnerzijds wist ik dat zij zich op de grens vlakbij Mont Noir bevonden. De mensen waren toen al 5 uur onderweg!

Ik ben de personen gaan ophalen en heb ze weer bij hun auto gebracht, die bij recreatiecentrum Hazeduinen bleek te staan.

Hoe ze aan mijn GSM-nummer kwamen vond ik wel grappig. Ze hadden 112 gebeld en kregen de Belgische meldkamer. Die verbond hen door met de Nederlandse meldkamer, die hen doorverbond met de brandweer van Midden- en West-Brabant. Dit bleek Ron Roomer te zijn, die inschatte dat de mensen op gebied van Natuurmonumenten waren. Hij gaf hen het nummer van Frans van Zijderveld, gebiedsmanager West-Brabant bij Natuurmonumenten die op zijn beurt mijn nummer doorgaf!
Gelukkig hadden deze mensen bereik met hun GSM. Af en toe viel het signaal wel weg. Weer een reden om de bereikbaarheid van mobiele telefoons in het Grenspark te verbeteren!”

Wilton de Dooij
Boswachter Natuurmonumenten